poniedziałek, 18 marca 2013

Filet z kurczaka faszerowany porem


Bardzo lubię mięso drobiowe, bo jest delikatne i miękkie, a można z niego wyczarować naprawdę pyszne danie. Dziś filety nadziewane porami i chociaż miałam pewne obawy czy wszystkim przypadną do gustu (bo przecież te pory... ale jednak nie potrzebnie się obawiałam :). Danie było przepyszne i wszystkim bardzo smakowało.


Do przygotowani filetów użyłam:

ok. 1 kg filetów drobiowych
1 spory por
1 łyżka masła
1-2 łyżki sera żółtego
1 jajo
sól
pieprz

Filety rozbić i przyprawić solą oraz pieprzem. Pora pokroić w półkrążki i podsmażyć na maśle, następnie dodać starty ser oraz jajo, doprawić solą oraz pieprzem a następnie wszystko razem podsmażyć.
Na rozbite filety nałożyć porcję farszu, złożyć na połowę, a następnie panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz