środa, 29 maja 2013

Sałatka brokułowa

W mojej kuchni zawsze gości przyprawa do zup typu maggi. Przyprawiam nią praktycznie każdą zupę, gołąbki a obecnie nawet sałatkę. Przepis zaczerpnięty od Moniki Chilmon.  Zachęcam do wypróbowania ponieważ jest bardzo pyszna.


Weroniki Chilmon



Do przygotowania sałatki potrzebowałam:

1 duży brokuł
2 piersi z kurczaka
2 puszki czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
3 ząbki czosnku
majonez
sól
pieprz
1 łyżeczka maggi do zup

Wykonanie:

Brokuł ugotować w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru. Pierś pokroić w kostkę i usmażyć. Sałatkę połączyć z majonez i maggi. Wymieszać.  Doprawić solą i pieprzem do smaku.
                                                                     Smacznego!




                                                                         







3 komentarze:

  1. Polecam wypróbować z domowej roboty majonezem, takim na bazie oleju rzepakowego (najzdrowszy, ma najlepszy skład tłuszczowy) - uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No oczywiście że domowy najlepszy :) zawsze sama robię...

      Usuń