poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Sałatka na lato

Dziś zachęcam dom wypróbowania rewelacyjnej letniej sałatki. Sałatka bardzo smakowała nawet najbardziej wybrednym domownikom.




Składniki:

1 mały brokuł
1 mały kalafior

25 dag fasolki szparagowej zielonej
25 dag fasolki szparagowej żółtej
1 puszka kukurydzy
2-3 pomidory
1/2 pęczka koperku
mały jogurt naturalny
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
sól
pieprz

Wykonanie:

Brokuł i kalafior dokładnie oczyścić, wymyć i ugotować. Przestudzić i podzielić na różyczki. Fasolkę ugotować, wystudzić i pokroić. Pomidory sparzyć zdjąć skórkę i pokroić na ósemki. Koperek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć. Wymieszać składniki i zalać jogurtem wymieszanym z keczupem i majonezem. Doprawić do smaku.

Smacznego!


Fasola w letniej odsłonie

Warzywa Strączkowe - edycja letnia



2 komentarze: