niedziela, 19 października 2014

Faszerowane bułki

Dziś proponuję faszerowane bułki. Są bardzo pyszne i godne uwagi. Zapraszam do wypróbowania.














Składniki:

8 dużych bułek
1/2 kg pieczarki
1 cebula
1 papryka  w kostkę
1 filet z piersi kurczaka
20 dag sera żółtego
sól
pieprz
mleko
jajka
bułka tarta

Wykonanie:

Pieczarki czyścimy, kroimy w kostkę i wraz z posiekaną cebulą przesmażamy na łyżce oleju. Fileta kroimy w małą kosteczkę i również przesmażamy, doprawiając solą oraz pieprzem. Bułki przecinamy na dwie połówki, lekko wydrążamy. Część wydrążonego farszu moczymy w mleku, odciskam, a następnie rozdrabniamy i dodajemy do wystudzonych pieczarek, fileta, pokrojonej w kostkę papryki oraz startego na drobnej tarce żółtego sera. Całość mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem.
Wydrążone bułki lekko moczymy w mleku i odciskamy, napełniamy farszem i zlepiamy jak pierogi. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu.
Podajemy z surówką.

Smacznego!


Imieniny u cioci

1 komentarz: